„Dare to be Kinder”

November 5, 2019
November 5, 2019 human2human

Consiliere vocațională pentru elevii din zonele rurale – „Dare to be Kinder”, proiect al Asociației Human to Human

Ne folosim în continuare de uneltele pe care le avem pentru a ne păstra copiii în școli, pentru a le crește optimismul și gândul că viitorul poate să fie mai bun, mai frumos chiar și cu sistemul de învățământ actual. Ne dorim să înțeleagă ideea că un om educat este un om liber.

Pornind de la acest gând, Asociația Human to Human, prin programul StartONG, a început un proiect numit “Dare to Be Kinder”- sesiuni de consiliere vocațională oferite elevilor din zonele rurale ale județului Dolj.

Octavia Brătulescu, consilier vocațional pasionat și dedicat și voluntar fondator al asociației, desfășoară cu elevii activități prin care îi ajută să își cunoască și să își dezvolte încrederea de sine și competențele personale.

Când vorbim despre creativitate, imaginație și ingeniozitate, copiii și tinerii abundă în idei. Lucrul cu adevărat motivațional în lucrul cu ei este momentul în care ei conștientizează că au anumite abilități și competențe la care nici nu îndrăzneau să se gândească. Acela este și momentul în care își dau frâu liber ideilor, iar rezultatele le aduc un plus de încredere în forțele proprii și dorința de a explora cât mai mult, de a investi mai mult în procesul de autocunoaștere. Totodată în cadrul întâlnirilor copiii înțeleg ideea că ei sunt unici prin bagajul personal de abilități, însă dobândesc și dimensiunea pe care o câștigă această unicitate în cadrul grupului. – Octavia Brătulescu

Proiectul se adresează unui grup de 50 de elevi, cu vârste între 7 și 14 ani, pe care Octavia îi provoacă prin jocuri interactive să-și stimuleze creativitatea și curajul, să lucreze mai bine în echipă, să aibă mai multă încredere unul într-altul indiferent de grupurile etnice sau sociale din care provin.

—-

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non administrative.

—-

Asociația Human to Human este un ONG născut din nevoia de implicare a 5 oameni care consideră că schimbarea începe cu fiecare dintre noi. A fost înființată în 2017 și se axează în principal pe proiecte educaționale și sociale. 

—-

Octavia Brătulescu – Project Manager şi Consilier Vocaţional

Telefon: 0757 565 363

Email: octavia@humantohuman.ro

 

, ,