Epopeea înființării – episodul 3

September 4, 2019
September 4, 2019 human2human

[Click pentru Episodul 1]

[Click pentru Episodul 2 ]

„Da, s-a rezolvat problema voastră, dosarul asociației era prins între servere”. Nu suntem absolvenți de politehnică, inginerie, cibernetică sau orice altă facultate conexă IT-ului, dar acest lucru ni se pare aproape imposibil. Întrebăm și noi în stânga, dreapta să nu fim proști în față întâmplării. Toate lumea se amuză, probabil dosarul nostru a trecut pe roșu la intersecția dintre servere. 😊 

Și gata! Ne-am zis și noi atunci…. daaaar epopeea nu se termină aici. În 3-5 zile doamna ne dă asigurări că hârtia va fi gata. După 6 zile, marjă de eroare, agilul împuternicit se duce la Minister să ridice hârtia. Doamna de la registratură era în pauză de solitaire, și spune că hârtia nu e gata. Iar sunăm, iar ne contrariem, într-un final este găsită, era chiar prima din teancul de hârtii. Fericiți, plecăm la bancă. Banca 1, n-avem pachet pentru ONG-uri, banca 2, idem, banca 3, idem…banca n+1, sigur nicio problemă. Banca tradițională a țării ne-a întrebat ce este un ONG??!!!

Pokerface!!! 😊 Mă rog, am citit în ziar că vor deschide sucursale în alte țări cu ajutorul Ministerului de Finanțe să trimitem mai ușor bani în și din străinătate. Am deschis cont, să primim sponsorizări. N-am mai primit nimic în acel sfârșit de trimestru, că 30 de zile s-au transformat în vreo 50. Am pierdut un tren, nu-i problema că îl luăm pe următorul, sperăm doar să nu fie CFR că iar întârzie.

Veni 2018 și odată cu el construirea imaginii H2H. Site, Facebook, instagram, etc. Începem să căutăm domenii .ro valabile, preferatul nostru, h2h.ro, luat de o firmă de contabilitate. Nu a fost folosit niciodată, ba mai mult, când am luat legătura cu reprezentatul firmei, acesta a spus că nu avea habar de faptul că deține acest domeniu. Îi dăm răgaz câteva zile să digere informațiile, după care îl sunăm, ne prezentăm încă o dată și îi propunem să renunțe la domeniu. Răspunsul lui a fost pe măsură profesiei, dorea o sumă de bani în schimbul renunțării totale asupra domeniului. Evident, am spus nu. Am făcut rezervarea de domeniu, humantohuman.ro. După ceva timp autoritatea oficială care se ocupă de disponibilitatea domeniilor schimbă câteva reguli cu ajutorul cărora am putea avea și domeniul h2h.ro. Trece timpul și reușim, așadar să nu fiți surprinși că în curând vom folosi varianta scurtă, pentru a ne găși mai ușor.

În 2018 am construit site-ul, ne-am făcut pozele astea frumoase, am adunat idei, le-am ordonat și am construit proiecte. Am  făcut câteva acțiuni, le veți găsi în curând. Am reușit să obținem sponsorizări, să convingem oameni să ne ofere încrederea lor pentru a face fapte bune.

Pentru asta vă mulțumim!

Nu e deloc puțin lucru și vă promitem că nu vă vom dezamăgi! 2019 bate la ușă, iar noi suntem gata să ieșim în lume, să fim vizibili și să facem cunoștință cu voi. Suntem gata să oferim din puținul nostru și al vostru celor aflați în nevoie. Suntem gata să construim proiecte pentru a veni în sprijinul tinerilor, pentru a le oferi experiențe noi, pline de aventură, cunoaștere și autocunoaștere. Suntem gata să deschidem ochii lumii pentru a privi dincolo de gardul ce o înconjoară.

Suntem gata să oferim tot ce putem noi mai bun pentru a fi mai bine mâine.

Voluntariatul deschide suflete, unește oameni și împărtășește povești neobișnuite. A trecut ceva mai mult din 2019 să scoatem capul la lumină, însă în august 2019, am ajuns la cota 0 și vrem să construim o lume mai bună împreună cu voi.

Vă mulțumim!