Povestea lui Vio

October 9, 2019 human2human

Salutare!

Mai întâi, să facem cunoștință! Sunt Viorel, la bază umanist, cu veleități artistice de dansator și fotograf amator, actual contabil, absolvent de ASE cu dorința de a face fapte bune.

Am primit de la colegi tema de a scrie câteva cuvinte despre “motivația de a face volantariat”, însă, voi fi mai “rebel” și voi încerca să schimb foaia, arătându-vă câte lucruri, emoții și experiențe pierde cineva care nu experimentează domeniul voluntariatului.

În primul rând, voluntariatul creează legături între oameni din diferite domenii, cu moduri de viață diferite și în etape profesionale diferite. Cu sigurantă și în alte domenii conlucrează indivizi diferiți, deci vei spune: “neah, nimic nou!”. Însă, nimic nu se compară cu legatura ce se înfiripă între un om de vânzări, un medic, un student și un director de bancă, ce se dedică în ajutorarea semenilor. E unic. Deci, daca nu vrei să fii voluntar, posibil să ratezi asemenea experiență!

Pe de alta parte, este posibil să apară idea: “Nu am timp de voluntariat, trebuie să mă axez pe cariera mea și dacă îmi mai rămane timp…”. Error 404. Pentru mine, voluntariatul a fost “o rampă de lansare”. Pe lângă faptul că eram un fel de zeu neînțeles în facultate, care reușea să se descurce admirabil la examene (a se înțelege prin “admirabil” că reușeam să ajung la examene și câteodata să uimesc cu notă mare) chiar dacă mare parte din timp mi l-am dedicat activității de voluntariat, nimic nu se compară cu skill-urile formate în acea perioadă. Am învățat să mă descurc în situații de stres, în situații limită, în momente de care depinde soarta unui eveniment. Pe lângă acest lucru, zărirea în CV a activităților de voluntariat fac angajatorul să zâmbească mulțumit cu gura până la urechi. Așadar, voluntariat=experiență profesională!

Ce te faci însă, când situația din jurul tău este roz și crezi că dacă nimic nu te-a afectat în mod direct și personal, totul este frumos și strălucitor în societate? FACI VOLUNTARIAT!!! Vei descoperi toate punctele vulnerabile ale comunității noastre și îți vei da seama cât de multă nevoie au unii oameni fix de tine. Deseori familia, prietenii sau chiar un necunoscut mi-a întins o mână de ajutor și m-a sprijinit în momente mai puțin frumoase! Am ocazia prin activitățile de voluntariat să dau puțin înapoi din ceea ce comunitatea mi-a oferit mie. Oamenii au nevoie de ajutor și au nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi.

Să fii voluntar înseamnă să ții în mâinile tale puterea de a schimba lumea! Să întâmpini noi provocari, să ai realizări și un sentiment inegalabil de împlinire. Voluntariatul este o bună șansă să te descoperi sau să te redescoperi. Daca nu vei gusta din viața de voluntar, ratezi o experiență complexă, dinamică, cu perioade în care muncești până la epuizare pentru un proiect care se prabușește sub ochii tăi, dar care a doua zi renaște la primirea unui singur telefon. Fără voluntariat e greu să fii Moș Craciun, care din păcate, în unele părți vine rar și aduce prea puține.

Fără voluntariat nu sunt eu, nu sunt împlinit, nu sunt fericit!

, , , , , , , ,